Holistische benadering

Bij Sankalpa Holistic Health hanteren we een Holistische benadering en zorg. Dat wil zeggen dat wij jou als persoon als geheel zien (lichaam en geest). De Holistische zorg kijkt niet alleen naar jouw zorgvraag, maar naar de mens achter de zorgvraag. Achter elke klacht, symptoom of zorgvraag zit meer dan alleen fysieke of mentale onbalans, het is een samenwerking van meerdere factoren. We leggen daarom de nadruk daarom op het vinden van de oorzaak en niet op het puur bestrijden van klachten of symptomen.

De term holisme staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we dan ook naar de mens als geheel want alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kijken daarom naar de verschillende factoren en hoe die elkaar beïnvloeden en stemmen daar de behandeling op af. Altijd met oog voor jou en jouw individuele behoeften en wensen.

Het allerbelangrijkste vinden wij dat jij als mens gezien en gehoord wordt met jouw hulpvraag. Wanneer je je diepste verdriet, angsten, zorgen of kwetsbaarheden met iemand deelt, wil je diegene kunnen vertrouwen en een connectie voelen. Om die belangrijke vertrouwensband op te bouwen wordt er door ons uitgebreid de tijd genomen om naar jou te luisteren en samen met jou te kijken naar wat een goede behandelmethode kan zijn. Op die manier bouwen we langzaam aan een goede band op, zodat jij jezelf kunt vinden en kunt blijven.

Holistische zorg ziet de mens als geheel

Jij als mens bestaat uit een fysiek lichaam, je psyche, je ziel, je omgeving en je gevoelens (emoties). Deze 5 factoren zijn de niveaus van holisme en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het maakt niet uit waar de onbalans ontstaat, het heeft op korte of lange termijn zijn weerslag op de andere niveaus.

Wanneer je verdrietig bent, heeft deze emotie ook invloed op het lichaam. Je kan er bijvoorbeeld pijn in je rug door krijgen. Andersom kan fysieke pijn ook weer emoties als verdriet of boosheid met zich meebrengen omdat je niet meer alles kunt door je rugklachten. In de holistische zorg proberen we deze niveaus weer in balans te brengen. Wanneer je in balans bent en je vitaal voelt, kun je weer leven vanuit jouw kracht en potentie.

Wat is de meerwaarde van holistische zorg?

Holistische zorg is mensgerichte zorg met als doel om je vitaal te voelen zodat je meer uit het leven kunt halen. Bij een behandeling door staat niet de ziekte of de klacht centraal, maar de persoon achter de ziekte. We kunnen bij holistische zorg dan ook wel spreken van zorg op maat, afgestemd op jou als persoon en jouw persoonlijke behoeften en wensen. We nemen uitgebreid de tijd om jou te leren kennen en om een vertrouwensband op te bouwen.