Veda Pulse

VedaPulse® is een hardware- en softwaresysteem voor gezondheidsanalyse dat is ontwikkeld volgens het principe van hartslagmeting.

In het Oosten – in India, Tibet en China – zijn de geheimen van de polsanalyse grondig bewaard. Al generaties lang circuleert deze kennis in nauwe cirkels. In zowel Ayurveda als Traditionele Chinese Geneeskunde wordt het hulpmiddel voor polsdiagnose gebruikt om gedetailleerde informatie te verkrijgen over iemands mentale en fysieke toestand. Het kost veel training en tijd voordat een ayurvedische arts de schat aan berichten die in de hartslag van het lichaam verborgen zijn, interpreteert, en er zijn veel systemen om de hartslag te lezen. 

VedaPulse | Digitale polsdiagnose

Naast de traditionele pols diagnose voeren we ook een polsdiagnose uit met behulp van de Veda Pulse.

Op deze manier combineren we bij ons in de praktijk eeuwenoude kennis met nieuwe ontwikkelingen.  Digitale polsdiagnose via VedaPulse analyseert de veranderingen in het hartritme.  Het apparaat meet de verschillen van de cycli tot op de milliseconde. Een reeks van verschillende tijden vormt een complex ritme. Dit ritme wordt door de software geanalyseerd.

Op deze manier krijgen we een zeer uitgebreid beeld van:

 • de algemene gezondheidstoestand op energetisch niveau.
 • in welke mate stress meespeelt in je leven.
 • de balans van de 5 elementen (Ether, Lucht, vuur, water en aarde)
 • de balans in de verschillen de dosha’s (Vata, Pitta, Kapha) en de subdosha’s (onderdelen van VPK die de verschillende functies in het lichaam aansturen)
 • de energie in de meridianen en orgaansystemen (bv. hart, lever, …)
 • de toestand van de weefsels
 • de energie in de chakras
 • een overzicht van de Ayurvedische en westerse kruiden die meer/minder voor jou geschikt zijn

VedaPulse zal nooit het Ayurvedisch onderzoek en polsdiagnose vervangen. De klassieke polsdiagnose is trouwens gebaseerd op andere principes. De VedaPulse analyse geeft vaak wel een verrassende kijk op de achtergrond van de gezondheidsproblemen die zich voordoen.De resultaten helpen om nog gerichter advies te kunnen geven.

De analyse neemt minder dan 10min tijd in beslag. Het hartritme wordt geregistreerd via electroden die aan de polsen worden bevestigd; dit is volstrekt pijnloos en de analyse kan zowel bij kinderen als volwassenen worden afgenomen.

De VedaPulse analyse is een energetische analyse.
VedaPulse diagnosticeert geen ziektes.

De VedaPulse analyse wordt uitgevoerd tijdens het initieel consult en bij opvolgconsulten om het effect te zien van het behandelplan

Wij vragen de volgende richtlijnen op te volgen om de test in de optimale omstandigheden te laten verlopen:

 • Metalen voorwerpen zoals ringen, uurwerken, piercing, … moeten verwijderd worden tijdens de test
 • 24u op voorhand: geen alcohol, drugs, koffie, zwarte of groene thee, voedingssupplementen, medicatie – voor zover het geen risico vormt om deze niet in te nemen.
 • Kom liefst iets te vroeg en goed uitgeslapen, stress kan de resultaten verstoren.

 

[instagram-feed]