Pranic Healing

Healing methode zonder aanraking

MCKS Pranic Healing is een eenvoudig te leren, krachtige en effectieve energetische healing methode zonder aanraking en zonder medicijnen. Pranic Healing gebruikt Prana om de natuurlijke genezingsprocessen van het fysieke lichaam te versnellen. Prana is een onzichtbare vitale energie of levenskracht die het lichaam levend en gezond houdt. Deze vitale energie of levenskracht is wat de Chinezen Chi noemen en de Japanners Ki.

Master Choa Kok Sui

MCKS Pranic Healing is gebaseerd op het fundamentele principe dat het lichaam het vermogen bezit om zichzelf te genezen. Pranic Healing als wetenschap werd in 1987 geboren na jaren van onderzoek en validatie door Master Choa Kok Sui. Pranic Healing vereist geen medicijnen, zelfs geen fysiek contact.

Niet een nieuw concept

Energetische healing is geen nieuw concept. Vele wijzen, heiligen en genezers beoefenen de kunst van genezing al eeuwen lang. Hoewel niet alle modaliteiten zijn vastgelegd, kunt je er toch honderden vinden als je op internet zoekt.

Wat Pranic Healing uniek maakt, is de moderne, frisse en wetenschappelijke kijk op energie, genezing en algemeen welzijn.

Hoe Pranic Healing werkt

MCKS Pranic Healing is gebaseerd op de algemene structuur van het menselijk lichaam. Het fysieke lichaam bestaat eigenlijk uit twee delen: het zichtbare fysieke lichaam en een ongezien of onzichtbaar energielichaam (soms ook wel het bioplasmatisch lichaam of de aura genoemd). Het zichtbare fysieke lichaam is dat deel van het menselijk lichaam dat we zien, aanraken en het meest kennen. Het bioplasmatische lichaam is dat onzichtbare lichtgevende energielichaam dat het zichtbare fysieke lichaam doordringt en er vier of vijf inches voorbij steekt. Pranic Healing is gebaseerd op het principe van verbinding tussen het fysieke lichaam en het energielichaam (of aura). De een volgt de ander op.

MCKS Pranic Healing maakt gebruik van Prana (ook bekend als chi of ki of vitale energie) om het hele energielichaam te behandelen. Prana is die vitale energie of levenskracht die het lichaam levend en gezond houdt. Hoeveel Prana een persoon heeft, bepaalt hoe snel het lichaam geneest. Daarom verhoogt het verhogen van de levenskracht van een persoon in de getroffen delen van het lichaam het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

In MCKS Pranic Healing werken we aan het energielichaam (met name op gebieden die zijn aangetast door de kwaal of ziekte) om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te versnellen. Door systematisch aan het energielichaam te werken ontstaat een nieuw patroon dat het aangeboren vermogen van het lichaam om te genezen ondersteunt en versnelt.

Introductie tot Pranic Healing met Dr. Prashant