Naast meditatie, geef ik yogales en heb ik een praktijk voor Holistische gezondheid in Den Haag. Met cliënten in binnen en buitenland, geef voorlichting en les in Ayurveda, Yoga en Meditatie en Coach ik ze in hun Holistische gezondheid. Zelf ben ik een beoefenaar van Vedische Meditatie.

Vedische meditatie is een moeiteloze, natuurlijke en zeer heilzame vorm van meditatie. Het is een techniek met gesloten ogen die twee keer per dag gedurende 20 minuten wordt beoefend. Terwijl de meeste andere vormen van meditatie afhankelijk zijn van concentratie of contemplatie, leren we met Vedische Meditatie op een eenvoudige, gemakkelijke manier om los te laten en diepe ontspanning te ervaren. Dit proces zorgt ervoor dat jaren van opgebouwde stress in het lichaam laag voor laag tot rust komt, waardoor het volledige potentieel van je lichaam en geest wordt onthuld.

In de eerste live les van mijn online meditatiecursus zal ik mijn persoonlijk verhaal met jullie delen. Ik vertel hoe meditatie mij heeft geholpen om om te gaan met mijn kinderwens die niet vervuld kon worden en hoe ik mijn fysieke lichaam heb kunnen helen. Zelf ben ik in 2010 begonnen met meditatie en ben ik 2017 getraind door Charlie Knoles om vier (4) vormen van meditatie te doceren en om mensen daarin te begeleiden.Charlie is een Vedisch meditatie leraar en begon zelf al op 4-jarige leeftijd met meditatie. Alhoewel er een schat aan kennis en wijsheid ligt in bijvoorbeeld de yoga filosofie over hoe wij als mens in elkaar zitten en hoe de geest werkt, spreekt de aanpak van Charlie me heel erg aan. De nadruk in zijn training ligt op de daadwerkelijke ervaring van meditatie. Zolang wij als docent de juiste techniek geven  en leren aan de student en de student de techniek opvolgt, komt de ervaring vanzelf. Maar ik vind het zelf ook heel belangrijk te begrijpen wat er in het lichaam gebeurt met meditatie. In de cursus besteed ik aandacht aan de wetenschappelijke kijk en zal ik daar in de live sessies en in het e-boek meer over vertellen. Dit doe ik aan de hand van recent onderzoek van onder andere Dr. Joe Dispenza.

Uiteindelijk wil ik jou een formule geven die je kunt toepassen in je leven voor een duurzame meditatie beoefening. Een beoefening die verder gaat dan alleen stressvermindering. Een beoefening die je kan transformeren en helen. Ga je mee op reis naar jezelf?


Riim is oprichtster van LINgGAN Yoga Studio Den Haag (saktiisha yoga studio) en Sankalpa Yogi Suriname en sinds 2014 Sankalpa Holistic Health. Sankalpa Holistic Centre is onderdeel van Sankalpa Holistic Health. Zij heeft haar training mogen ontvangen bij

  • California College of Ayurveda, Ayurvedic Health Counselor. Successfully completed level 1. Now studying Clinical Ayurvedic Medicine. She Will finish Ayurvedic practitioner training in 2021.
  • Institute Ayurveda Nixia Lino International, Affiliated with International Academy of Ayurved (IAA) . She studied to practice different ayurvedic body therapies (2018)
  • Veda Center  (2017) 200 hour Certified Meditation teacher. She studied with Charlie Knoles to teach four categories of meditation and guide people to learn and practice and integrate these in their lives.
  • Institute for Integrative Nutrition, (2015). She studied a variety of dietary theories and practical lifestyle coaching methods;
  • Miami Life Center, (2015) where she completed  a 200 hour Ashtanga Yoga Intensive training with Kino MacGregor and Tim Feldmann. 
  • Pranic Healing Centre, Suriname. Basic Pranic Healing and Advanced Pranic Healing (2015 and 2016).Pranic Psychotherapy (2017). Affiliated with Institute for Inner Studies Incorporated (IISI) www.globalpranichealing.com
  • Saktiisha Yoga Center (2013), where she followed a 250 hour Yoga Teacher training for her own personal development and to be able to guide and teach students on their path of  yoga. 

Yoginiriim

Het is mijn missie om je te inspireren en te begeleiden om je geest tot rust te brengen, te ontspannen en te verbinden. Door middel van een holistische aanpak met Ayurveda en Yoga help ik jou graag bij het behalen en behouden van een optimale gezondheid en welzijn.

Riim geeft al sinds 2011 yogales en sinds 2017 meditatie. Zij is oprichtster van LINgGAN Yoga Studio (daarna saktiisha yoga) in Den Haag en SankalpaYogi in Suriname.
Sankalpa Holistic Health is opgericht in 2014.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *