Winkel

ASMI

Murali, de grondlegger van Asmi Ayurveda, groeide op in een kokosnootboerderij in Kerala en volgde het Ayurveda-regime zonder het ooit zo te noemen. Vers gemaakte hibiscuspasta was zijn shampoo tot hij 17 werd! Het maken van lichaams- en haaroliën was een familieaangelegenheid met kinderen die verantwoordelijk waren voor het plukken van de juiste kruiden!

Toen Murali tien jaar geleden naar Duitsland verhuisde, realiseerde hij zich de behoefte aan een authentiek Ayurveda-merk, geworteld in traditie maar modern in design en duurzaam in productie.
Hij nam contact op met Dr. Sreekrishnan, een Ayurveda-arts van de tweede generatie in India om de oliën en theeën te formuleren.
Nina Bruun, een bekroonde ontwerper uit Kopenhagen en jurylid van de Duitse Designprijs gaf āsmi haar ontwerp identiteit en vorm.
Voor Murali kan Ayurveda niet authentiek zijn als het niet duurzaam en maatschappelijk verantwoord is.
De theesoorten worden gemaakt in Duitsland in een integrerende faciliteit voor gehandicapten. De blikken dozen zijn gemaakt door de laatst overgebleven Duitse dozenfabrikant. De labels zijn gemaakt van steenpapier dat voor de productie geen druppel water of hout nodig heeft. De theepotten worden met de hand gemaakt in Modena en de theedoeken in Zweden.
De prachtige glazen flesjes voor de parfumoliën worden gemaakt in de buurt van Venetië en afgevuld in Hamburg. De gecertificeerde papieren verpakkingen komen uit Stuttgart.
Zo combineert Asmi eeuwenoude traditie met modern design en duurzame productie voor de milieubewuste klant die geen concessies wil doen aan zijn levensstijl.

 

[instagram-feed]